Disclaimer/Privacy

Aan de leerlingen, leerkrachten en ouders die deze website bezoeken

Algemeen

De inhoud van deze website is gemaakt door EPZ. Wij zijn de eigenaar van kerncentrale Borssele. Wij maken kernenergie en verkopen dat niet aan consumenten. Onze kernenergie gaat voor het grootste deel naar energiebedrijf PZEM. Die verkoopt dat dan aan zijn klanten.
Er is grote belangstelling voor onze kerncentrale die tot de veiligste ter wereld behoort. Iedere dag krijgen wij veel vragen van leerlingen over kernenergie. Zij willen werkstukken en spreekbeurten maken over dit onderwerp en wij proberen hen met deze website te helpen.

Voortdurend verbeteren

Op deze website leggen wij op een eenvoudige manier uit hoe onze kerncentrale werkt, wat kernsplijting is en wat de voordelen van kernenergie zijn. Wij vinden dat kernenergie een belangrijke energiebron is omdat hij klimaatneutraal is en geen fossiele brandstoffen gebruikt. Wij vinden dat deze voordelen opwegen tegen de nadelen, zoals het ontstaan van radioactief afval. Ook daarover geven wij informatie.
Ons motto is ‘Voortdurend Verbeteren’. Dat slaat op de veiligheid van onze kerncentrale én op deze website. Aan de hand van suggesties en vragen, zullen we meer lessen maken. Eentje over de veiligheid van onze kerncentrale is in voorbereiding.

Publieke opinie

Het zal niemand verbazen dat wij kernenergie ‘top’ vinden! Natuurlijk weten we dat er mensen en organisaties zijn die daar anders over denken. Wat dat betreft is kernenergie ook een politiek onderwerp. Wel of geen, meer of minder kernenergie: uiteindelijk gaat de Tweede Kamer daarover. Misschien maken we daar ook nog een les over!
Je hebt zelf trouwens ook invloed op de inhoud van deze website. Tips, vragen en suggesties kunnen jullie mailen naar: Catelijne@epz.nl

Cookies?

Catelijne lust ze graag bij de thee maar dat is andere koek. EPZ maakt op deze website alleen gebruik van functionele cookies.